Коледен подарък


8836920154f9673a20c5541335260066Вече съм готова с коледното тържество. То ще бъде във вид на открит урок, в който първокласниците ще покажат колко много са научили само за три месеца пред своите родители. Дълго мислех каква да бъде моята изненада за тях и техните семейства и накрая „ми проблесна“ една идея, която нетърпеливо ще споделя с вас.

Тези от вас, които редовно четат моя блог, вероятно си спомнят публикацията „Как да си направим картини за оцветяване?„, в която споделих връзка към едно чудесно приложение за създаване на изображения тип графика.

С помощта на него ще направя графичен рисунък от снимка на целия клас.

Графика с моливи

Тази графика ще поставя в рамка, наподобяваща коледна играча за елха (подобна от снимката по-долу), която се изработва много лесно. Е, украсата ще ми отнеме малко време, но пък изненадата ще бъде (надявам се) приятна.

Коледна украса

Ето изработката на рамката:

 

Рамката може да се украси с коледни мотиви, на гърба й да се напише пожелание и т.н. Аз ще я ламинирам, за да бъде по-трайна и да остане един хубав спомен от първата ни Коледа, с който децата могат всяка година да кичат своите елхи. Дори смятам да превърна този тип подарък-украса в традиция. Следващите години може учениците сами да я изработват.

Други приложения

Тази рамка може да се използва за календар с обратно броене, в който вместо снимка да са подредени датите до Коледа, за украса на коледната елха в класната стая, за изработката на гирлянд  и т.н. Може да я направите в много форми – камбанка, звезда, снежинка, снежен човек (в главата му да сложите снимка на всяко дете от класа), подарък и др.

Ето един шаблон, който може да предложите на учениците, за да направят сами изненада за своите родители, приятели, съученици или учители.

топка

Преди минути Дани Грънчарова чудесно допълни моето предложение. Предлагам ви нейната идея за 3 в 1:

fb коментар

Желая Ви весели и незабравими коледни тържества!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!!!

3 thoughts on “Коледен подарък

  1. Честита, щастлива и вдъхновена Нова Година за теб и семейството, Тони!
    Крада те редовно, благославям те, възхищавам ти се и те обичам!

  2. Нямаш умора! Пълнa си с идеи и знания, Тони! Весели празници, мила! На теб и цялото ти семейство от сърце желая здраве и благоденствие!

Благодаря за посещението.