Направи си сам картина за оцветяване


Всяко дете обича да оцветява. Много често в практиката са ни необходими сюжетни картини за оцветяване при изработването на работни листа, но не за всяка тема може да се намери нещо подходящо. В Интернет има много уроци как може да направите картина за оцветяване от снимка с графични програми, но за да направите това трябва да инсталирате съответната програма. В тази публикация аз ще покажа как може да направите графики с графичния редактор на PowerPoint. Както обича да казва един телевизионен водещ: „Бързо, лесно, вкусно“, в нашия случай ще бъде: „Бързо , лесно, ефектно“ :)).

Ето едно много кратко уроче, в което показвам как става това. Използвам снимка от фотоапарат и рисувано изображение.

Разбира се има и онлайн инструменти, с които може да направите това. Ето един от тях:  http://www.snapstouch.com/Sketch.aspx Щракване върху бутона „Избор на файл“, избирате снимка и след това щраквате върху синята думичка най-долу „Upload“ и върху „Sketch It“. Приложението си свършва работата, запазвате я с десен бутон „Запази изображението като…“ и имате една чудесна графика, която може да оцветите с учениците било с моливи, пастели или бои.

Това е чудесна идея за автопортрет, който децата могат да подарят на своите родители за някакъв празник. Може да изработят рамка сами и да поставят своето произведение в нея. Така удоволствието ще бъде пълно.

По-големите ученици биха могли да „извървят“ всички етапи сами. Например:

– да направят снимка на семейството

– да я превърнат в графика

– да я разпечатат

– да я оцветят

– да направят рамка

Така ще се почувстват истински творци, а семейната радост наистина ще е голяма.

Благодаря, че бяхте с мен!

7 thoughts on “Направи си сам картина за оцветяване

  1. Благодаря Ви от сърце за този прекрасен сайт!България има нужда точно от такива всеотдайни и дейни учители като вас!

  2. Pingback: Коледен подарък | Моменти от класната стая

  3. И от мен поклон и адмирации! Само да споделя, че това нещо и аз го ползвам в практиката си, но с Пикаса – има такава опция, по принцип – Пикасата ми е една от любимите програмки.

  4. Регистрацията от училище за този саит ще е само Tryal, нали знаете как сме с финансите .

  5. Тони, Тони, Тони!!! Колкото и да ти казвам, че си неоценима….., знай, че в душата и сърцето ми оставаш с ДЪЛБОК ПОКЛОН към труда ти!!!!!!!!!!

  6. Pingback: Тази публикация е цитирана в: Как получить карандашный рисунок и не только | Дидактор

Благодаря за посещението.