Deck.Toys – игровизирай обучението


Deck.Toys е платформа, в която може да организирате учебно съдържание под формата на интерактивни пътеки. Инструментът наподобява настолна игра. Учениците се придвижват по дъска, върху която учителят предварително е задал път и е поставил разнообразни учебни дейности. Целта е да достигнат края на създадения път.

Докато проучвах създадените от учителите дейности, попаднах на колега от Хърватия – Рената Кос, с която бяхме заедно на е-туининг обучение в Унгария. Предлагам Ви да разгледате нейната дъска „Броене до 1000„.

В Deck.Toys учителите могат не само да създават интересно интерактивно съдържание, но и да проследяват напредъка на учениците. Платформата дава възможнот да се създават и класове. Учителят може да проследи работата и отговорите на учениците в реално време. Присъединяването става, чрез линк, който платформата генерира за всеки създаден клас.

Учителят вижда аватарите на учениците в реално време.

В края на дейността, платформата генерира отчет.

Учениците могат да се мотивират да изпълняват дейностите, като дъските се организират под формата на различни предизвикателства – откриване на съкровища, отключване на пътеки, печелене на награди – бронзови, сребърни, ключове и др.

Платформата предлага подробни уроци за начинаещи. Уроците са чудесно онагледени, а автоматичния превод на страниците е добър.

Има два плана за потребителите – безплатен и платен.

В безплатния план може да създавате неограничен брой обществени дъски. Броя на учениците в класовете е ограничен до 40. Имате право на 100 публични дъски и 3 частни. Резултатите Ви се пазят в рамките на 7 дни. Вижте сравнението на платения и безплатния план – https://deck.toys/pricing

Ето и моя първи опит с платформата: https://deck.toys/a/mJcLsBRdt

Приятна работа!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Благодаря за посещението.