Lucidpress – мултимедийни документи в облака


Editing: Нещо интересноLucidpress е облачна услуга, която ви позволява да създавате мултимедийни документи в сътрудничество.

Lucidpress има някои прилики с Google Документи – коментиране, споделяне. Това, което прави Lucidpress различен от Google е изборът от множество шаблони, персонализирани в категории. Всъщност в Lucidpress може да влезете чрез профила си в Google и да го свържете със своите Google Документи.  Заснемане4

Интерфейсът е много облекчен и инструментът спокойно може да се ползва и от ученици при проектна работа.

Ето кратко описание на функциите:

1. Работно табло

Заснемане1

Когато се регистрирате и влезете в сайта, ще видите вашето работно табло. То ще се отвори на страницата за създаване на папки и документи. Трябва да щракнете върху зеления бутон „Създаване“, за да започнете работа по документ или да организирате своите публикации в папки.Заснемане6

Когато щракнете върху нов документ, ще се зареди прозорец с видовете документи и шаблони за тях – празен, листовка, покана, бюлетин или списание, албум, презентация . Изберете според вашите нужди.

Заснемане7

След като изберете своя шаблон, можете да започнете работа по него. Работното табло ще се отвори в нов прозорец, който ще ви позволи да редактирате. Работната площ много прилича на познатия Power Point редактор.

Заснемане9

За да редактирате текст, картина или видео, трябва да щракнете два пъти върху полето. Преди да въведете текст, трябва да изберете шрифт, който поддържа кирилица. Това може да стане от предложените шрифтове или да качите свой.

Заснемане8

В своя документ може да вмъквате вече познатите ви обекти – готови форми, видео, картини от галерия, свои картини, текстови полета и текстови полета със скрол за по обемни текстове ( иконите вляво на изображението). Също така може да редактирате вмъкнатите обекти, като изберете дебелина на линия, цвят на шрифт, подреждане и т.н. (виж. менюто вдясно на следващото изображение).

След като сте готови с вашия документ, може да го запишете и да го споделите с приятели, социални мрежи или да го вградите в сайт.

Заснемане11

Също така, може да съхраните документа си във вашия компютър. Това става от „Документи“, „Запиши на моя компютър“. Възможностите са да го свалите като *.pdf или изображение.

Заснемане10

Съхранения документ се появява на вашето работно табло и може да бъде редактиран и да бъдат променяни неговите настройки.

Заснемане12

Той може да бъде и конвертиран в друг тип. Например може да превърнете една презентация в списание или нещо друго.

2. Съвместна работа

На платформата може да създадете свой отбор и да определите настройките за поверителност.

Заснемане3

Създаването на отбор става от работното табло, меню – отбор. Дайте име на отбора си, след което може да започнете да каните участници.Заснемане5

Може да създавате групи или да въвеждате индивидуални участници.  По този начин може да работите екипно върху документ или да възложите задачи на ученици за екипна или индивидуална работа.

Желая Ви приятна и ползотворна работа!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

3 thoughts on “Lucidpress – мултимедийни документи в облака

  1. Тони, изтрих си фейсбука, но не преставам да те следвам чрез блога. Поздрави и остани все така креативна!

  2. Здравейте, Антоанета!
    Казвам се Кремена Ковачева и съм от Троян! Искрено се възхищавам на труда Ви и често посещавам вашата „класна стая“, откъдето черпя идеи и ползвам дидактични материали. Живо се интересувам от навлизането на ИТ в образованието и затова често влизам тук.
    Благодаря Ви от сърце, че споделяте всичко това с нас!!! Радвам се , че Ви има и че имам възможност да комуникирам с Вас.

Благодаря за посещението.