Събиране и изваждане с числата до 10


8836920154f9673a20c5541335260066

Тази седмица ми предстоят два обобщителни урока по математика, в които ще решаваме задачи до 10, а след това ще вземем десетицата и числата до 20.

За проверка на знанията на учениците ще използвам Енвижън, защото инструментите на програмата позволяват да се види крайният резултат на всяко дете.   Деси Миленкова има един прекрасен модул в уроците на Нимеро, който ще използвам, но направих и един допълнителен. Той е във вид на игра.

Събиране и изваждане с числата до 10.

Използвах PowerPoint за екраните, затова от тях „спретнах“ кратка презентация, която може да се използва за „загрявка“ в началото на часовете.

Игра

Игра

Кое число трябва да скача на въжето?

Кое число трябва да скача на въжето?

Учениците трябва да посочат числото, което да „влезе“ в играта. Посочването на отговора, става с щракване върху него (в случая върху 5 или 1). Ако изборът е верен,  презентацията продължава със следващия слайд, а при грешка – следващ опит.

Ето още от играта:

УсловиеSlide9

В слайдовете по-горе, „играят“ по три числа. Учениците трябва да се досетят, кое е действието. Може да се дискутира и връзката между действие събиране и изваждане.

Верният отговор се огражда в червено, а при грешен – повторен опит.

Slide17

Учениците трябва да посочат, кое от числата държи другия край на въжето, като внимават в знака, който посочва линийката.

Учениците трябва да посочат, кое от числата държи другия край на въжето, като внимават в знака, който посочва линийката.

При верен отгово, презентацията продължава, а при грешка – повторен опит.

В последният слайд съм сложила един шаблон на заря, който надявам се, че ще внесе празнично настроение и ще зарадва децата.

За тези, които искат да ползват презентацията, но имат проблем със SkyDrive, слагам линк към DOX.

Преглед и изтегляне от SkyDrive

Изтегляне DOX

Вариант с Енвижън

Успешна и ползотворна първа работна седмица от най-празничния месец – декември!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

1 thoughts on “Събиране и изваждане с числата до 10

Благодаря за посещението.