TM Таймер в Microsoft PowerPoint


TM Таймер е една много интересна добавка, която любителите на PowerPoint могат да използват в презентациите си. Попаднах на нея случайно, докато търсех часовник, който да показва реално време в презентацията. Търсенето ми беше по повод организирането на едно дискусионно студио в час по БЕЛ 7. клас. Учениците имаха задача от преподавателя си да симулират телевизионно студио по подобие на сутрешния блок в БТВ. За целта трябваше да направим екран в PowerPoint, който да информира за времето и часа.  И така попаднах тук.  Добавката се инсталира и настройва  лесно и (по мое мнение) имат широка приложимост в обучението.

Единственото неудобство е, че не е съвсем безплатна. Има свободен период, който е 30 дни, след това трябва да си заплатите :(.

Приложимостта й за образователни цели е широка. Може да се използва за отчитане на време (при състезания), за ограничаване във времето (при решаване на тестове) или просто да показва часа в уроците, когато се изучават мерните единици за време.

Ето стъпките за инсталация и начина на настройка:

Настройка

Настройка

В посочения сайт може да намерите още някои интересни уроци и предложения за разнообразяване на вашите презентации и документи от офис пакета на Microsoft.

Успех и приятна работа!

Таймер и часовник

Таймер и часовник

2 thoughts on “TM Таймер в Microsoft PowerPoint

  1. Toни , ти си страхотна ! Много ти благодаря за урока ! Постоянно следя твоите постове.

Благодаря за посещението.