От точка до точка


Предлагам Ви начин за изработване на една забавна дейност, която може да има обучителен и развиващ  характер.  Всички деца обичат скритите образи и картини „в точки“. Някъде този тип дейности ги наричат „Свързване на точки“, но всъщност това в момента не е толкова важно. Сега ще ви покажа как може да направите подобна дейност в любимия ми PowerPoint. Преди това вижте я: Калинки

По идея на Бев Еванс - http://www.communication4all.co.uk/

По оригинална идея на Бев Еванс: http://www.communication4all.co.uk/

Подобна дейност може да се използва в първите часове по ИКТ за усъвършенстване на уменията за работа с мишка. В останалите часове може да се използва като се комбинира с въпроси свързани с изображението. Тази дейност е много полезна и за деца със специални образователни потребности. Ако разполагате с безжични мишки, учениците могат да играят играта и фронтално, от място.

Най-трудоемкото нещо в подобна презентация всъщност са анимациите. Затова избирайте по леки картини, които не предполагат въвеждане на много точки.

А ето и кратък урок на последователността при анимирането:

В края на публикацията ще предложа една игра и онлайн приложение, с което може да си направите работни листа от този тип.

Направи си сам картина с точки – генератор.

Урок за работа с генератора.

Онлайн игри –  с различни нива на трудност. /Благодаря на маестро Антонио/

Успешна и творческа работа!

1 thoughts on “От точка до точка

  1. Pingback: От точка до точка | Иновации и консултиране | Innovating and Consulting

Благодаря за посещението.