Създаване на сайт в Weebly.com


Weebly е услуга с помощта, на която може да създадете свой сайт само за няколко минути, без да са ви необходими програмистки умения. Необходима ви е само регистрация. След това стъпките са лесни - избор на шаблон; добавяне на елементи като текст, видео, аудио, флаш, изображения; форма за контакт, анкети и т.н.; добавяне на страници; избор на домейн; публикуване.  Всичко това става  изключително лесно и интуитивно.
  Защо, според мен, Weebly е по-добрата услуга от други подобни в интернет?
 

Преди време направих сайт на класа си в webnode.com. Тази услуга също е лесна и интуитивна за използване, но има един голям недостатък, свободното хостинг пространство е твърде ограничено – 100МВ,  а трафикът не трябва да надвишава 1 ГБ на месец, защото в противен случай ти спират достъпа  като админ до сайта…. до началото на следващия месец. Напоследък собствениците предлагат алтернатива – Гугъл реклами за неограничен трафик. Но рекламите са нещо неприятно и грозно за един образователен сайт. 

Друга използвана от мен услуга е тази на Майкрософт. Но и там безплатния хостинг също е ограничен, макар че цената за неограничения е сравнително поносима. Платформата обаче е тромава, изборът на шаблони е беден, еднообразен, скучен….

Сега за Weebly…

Weebly предлага безплатен неограничен хостиг и неограничен трафик. Единственото ограничение в безплатната услуга е размера на файла, който качвате – до 5 МВ. Но… Weebly има специална оферта за образованието. Регистрирайки се чрез нея, вие може да присъедините  ученици, колеги, родители – до 40 профила в безплатната версия; може да ограничите достъпа до определени страници ( например, ако сте създали портфолио на ученика); да направите неограничен брой сайтове. Това го превръща в удобен и икономичен  вариант дори за по-големи проекти, като училищни сайтове.

Weebly има и платена версия, която позволява на потребителя да качва собствено видео, аудио и всякакъв вид файлове до 100МВ. Собствениците дават възможност на учителите да се възползват от нея. Необходимо е само да препоръчате сайта на свои колеги и пет от тях да се регистрират в платформата.  Преди седмица, благодарение на пет  колеги, които поканих и се присъединиха към Weebly, аз получих своята професионална сметка, която наистина ме изуми с възможностите си, лекотата на работата  и атрактивността на създавания продукт. Благодаря на колегите, които се решиха да опитат!!! Желая им успех!!!

Ето как изглежда един потребителски профил и административното меню:

Изглед и административно табло

Опитайте лесно е и изгодно!!!

6 thoughts on “Създаване на сайт в Weebly.com

  1. уча се от Вас……..направих сайт на класа,но WEEBLY ми иска пари„„„„„къде съм сгрешила

    • Weebly ще ви иска пари, ако искате да ползвате някоя от Про функциите. А това са вграждане на аудио и видео сайтове, собствен домейн и големи файлове (над 10 МВ). За повече информация може да погледнете в раздел „Помощ“ и по точно – съпоставката между Про и свободната версия. Това мога да кажа в момента, тъй като не знам какъв е проблема.

  2. Pingback: Създаване на сайт в Weebly | Моменти от класната стая

  3. Pingback: Създаване на сайт в Weebly.com | Bulgarian Blog

Благодаря за посещението.