Poll Everywhere с добавка за PowerPoint


Poll Everywhere е платформа за създаване на тестове, бързи анкети и викторини. Тя е достъпна за всички устройства през уеб браузър или мобилно приложение. Отдавна имам регистрация там, но както често се случва при мен – регистрирам се само, за да проуча възможностите и ако не ме впечатли с нещо – забравям :). Да се сетя за тази платформа и да пиша за нея тук бе едно стандартно информационно писмо, което събуди любопитството ми. Оказа се, че разработчиците пускат за свободно изтегляне добавка, която може да се инсталира в PowerPoint и Google презентации. Добавката ви позволява да вмъквате интерактивни тестове и въпроси във вашите презентации. Звучеше интересно, реших да опитам и не се разочаровах.

powerpoint-laptop-9cb05a8f7d0a082f7f94e6ec29b56fbb

Добавката може да я свалите от тук. След инсталирането, в менюто на PowerPoint ще ви се появи нов раздел. Когато го отворите от иконата „New“ ще може да създадете своята викторина (преди това естествено ще трябва да си направите регистрация в сайта).

%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5-13

Когато пуснете презентацията в режим на слайдшоу, вашата анкета вече е активна и може да събирате отговори. По отношение на отговорите има ограничение. Свободната версия Ви дава статистика до 25 отговора, но това е достатъчно за работа в клас. Как става събирането на отговорите? Вашите респонденти влизат чрез специално генериран линк, който може да им го предоставите по имейл, чрез SMS или QR код. Когато влязат, въпросът им се зарежда на екрана и те просто  отговарят, а вие получавате резултатите върху самия слайд ВЕДНАГА. Вижте това видео, в което бързо създавам един въпрос и отговарям през телефона си:

Същото може да направите и с Google презентации. Линк за изтегляне на добавката – тук. След като я изтеглите, тя автоматично ще се появи във вашия работен плот.

%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b514

Интересен инструмент в Poll Everywhere е събирането на свободни текстови отговори под формата на динамичен облак от думи – виждате го на първото анимирано изображение. Може да се използва за генериране на идеи при мозъчна атака и безспорно ще допадне много на аудиторията, независимо каква е тя.

%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5-15

Но това, което е наистина безценно за един учител е бързата обратна връзка, мигновеното отчитане на резултатите и достъпността. Учениците могат да работят през лаптоп, таблет, телефон. Не е необходимо да инсталират някакво приложение, могат да го направят директно през браузъра.

Желая Ви успешен втори учебен срок! Спорна и вдъхновена работа!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

5753914434f967f3bf40731335263035

Advertisements

4 thoughts on “Poll Everywhere с добавка за PowerPoint

  1. Тони, благодаря за добавката. Интересна!!! Не схванах обаче дали може да се разбере кой отговаря грешно или само като процент излизат?

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s