Видео без отвличане на вниманието


В големите хранилища на видео като  YouTube , BBC iPlayer , Viddler , и Vimeo могат да се намерят много ресурси с образователна стойност. Множеството реклами и понякога неподходящи коментари под тях носят риск за споделяне и използване в час. Частично решение на един от тези проблеми (рекламите) са блокерите, които могат да се инсталират в браузъра. Но те премахват само рекламите, а не коментарите.

В този пост ще представя един начин, който ще Ви помогне да отървете не само от досадните реклами, но и от неподходящите коментари, които биха отвлекли вниманието на учениците.

Quietube e скриптова отметка за вашия браузър, която Ви позволява да „изчистите видеото от всички странични дразнители“. Това, което я прави много привлекателна е изключително простото ѝ инсталиране и използване. Какво трябва да направите?

  1. Отидете на страницата http://quietube.com/.Picture1
  2. Провлечете бутона до лентата с отметки (уверете се, че тя е активирана).Picture3
  3. Влезте в ползваното от вас видео хранилище и заредете видеото, което искате да гледате в час или да споделите с учениците.
  4. След като видеото се зареди, щракнете върху бутона quietube.
  5. Получавате видеото без реклами и коментари. Под него ще намерите няколко възможности: смяна на фона, генериране на кратък линк.
  6. Линкът, който ще се генерира може да го споделяте със своите ученици или да го поставите в онлайн платформата си.
  7. Линкът е достъпен дори, ако достъпът до видео хранилищата е блокиран.

Видео урок:

Пример: http://bit.ly/1SSNFpJ

Приятно гледане!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

5753914434f967f3bf40731335263035

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s