Весели въпросници с Triventy


mery_christmasЧестита Коледа!

Бъдете здрави, вдъхновени, обичайте се и нека късметът бъде с Вас!

 

На Коледа като на Коледа – редно е да има подарък :). Ето и моят коледен подарък за Вас :), който не е съвсем подарък, защото по-скоро прилича на мотика за работа, но… поне се постарах да го разясня 🙂 експлоатацията му :).

Triventy е безплатна платформа за създаване на въпросници. Работата с нея е лесна и приятна. Тя разполага само с един тип  въпроси – с избираем отговор. Може да посочите верния отговор, ако вашата викторина е във вариант на тест или да оставите отговарящия сам да избере отговора (при проучване). Платформата е чудесна за екипна работа, тъй като тя позволява повече от едно лице да създават въпросници. Чудесно е, че тя работи на  всички видове устройства без да изисква предварително инсталиране на приложение. Просто стартирате играта, споделяте генерирания QR код с вашите ученици, те го сканират, въвеждат името и паролата от 4 цифри, и вашето проучване или тест  започва.

В Triventy може да си направите регистрация с вашия Фейсбук или Гугъл профил. След това да попълните полетата за образование и да започнете създаването на своите въпросници.

Ето няколко бързи стъпки, които ще ви ориентират:

new

След като се регистрирате, платформата ще Ви предложи да започнете създаването на първата си викторина. Щракнете върху зеления бутон и започнете…

new1

Въведете заглавие (1) и изображение за корица(2) на вашия въпросник. Той автоматично ще се запази и ще имате възможност за въвеждане на въпроси.

new2

Работната среда е много интуитивна за тези, които са работили с подобни платформи. Системата автоматично генерира линк за вашето проучване (1). След това трябва да въведете текста на въпроса (2), отговорите (3), да маркирате правилния отговор (4), може да сложите подсказка (5), да направите рубрика „Знаете ли, че…“ (6), да персонализирате изображението на въпроса (7) и да запазите. Ето как ще изглежда вашия запазен въпрос:

new3

Показаната снимка е въпрос с изискване на верен отговор. Може да направите предварителен преглед на създаденото от вас и ли да стартирате проучването (1). Ако желаете да въведете още въпроси, натиснете бутона „Нов въпрос“ и повторете предходните стъпки. Вашият въпрос може да не бъде с верен отговор т.е. Вие може да използвате вашата анкета за проучване и гласуване. Тогава просто трябва да маркирате чека под №3.

Ето един примерен въпрос:

new4

В този тип въпрос няма верен отговор, затова слагаме отметка пред „Въпроси за проучване“ (1).

Едно от големите предимства на платформата е възможността няколко лица да създават въпроси. Когато щракнете върху „Поканете хора да …“ ще имате възможност да работите в екип с ваши колеги или с учениците си. Вие ще запазите правата си администратор на викторината.

new5

Когато вашата викторина е готова, щракнете върху бутона „Стартирай играта“, за да получите линк, код и парола за присъединяване на респондентите.

Start

Платформата поддържа руски език, така че е лесна за управление дори за тези, които не владеят добре английски.

А ето и линк към моята коледна викторина: http://www.triventy.com/join/3199. Опитайте я!

new6

Специални благодарности на http://www.freetech4teachers.com/.

Весели празници!
Благодаря Ви, че бяхте с мен!

5753914434f967f3bf40731335263035

 

 

3 thoughts on “Весели въпросници с Triventy

  1. Щом си с мен, никога не ме е страх да опитвам. Прегръщам те с безгранична благодарност!

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s