Microsoft Sway – онлайн презентации


През октомври Майкрософт пусна  анонс за своя нов продукт – Sway. Аз научих за него от Вили Дафчева и както често се случва при мен, регистрирах се, разгледах го и отложих работата за по-късно…

Е, най-после му дойде редът и на него :).

Ще започна с кратко описание. Sway е онлайн приложение за представяне. То съчетава у себе си елементи на презентация и онлайн табло. Все още не са активни всички функции на инструментите, но това което заявяват като идеи разработчиците е основание да се каже, че Sway може да се превърне във водещ за образованието арр.

sway

Всъщност това не е само мое мнение. Прегледах няколко статии за него и почти всички колеги блогъри го определят като такъв. Кое го прави интересен?

Sway работи добре на мобилни устройства с Windows  и компютри. Гледайте рекламното видео, за да видите приложението в действие:

Всъщност, доста експерти определят Sway като онлайн версията на PowerPoint. Вероятно е така, но според мен трябва още доста неща да се случат, за да достигне приложимостта и популярността на PowerPoint.

Въпреки това си заслужава да се опита и да се поработи с нея. Как да започнете? Отидете на  Sway.com и щракнете върху зеления бутон „Да започнем“, влезте с профила си в Майкрософт (ако нямате такъв, може да си създадете) и започнете създаване на своите Sway.

Ето едно кратко видео, в което бързо ще създам една онлайн презентация:

Накрая ще добавя, че  в Sway може да вмъкнете всички документи  създадени с офиса на Майкрософт,  както и *.pdf.

За тези, които работят eТwinning, Sway чудесно се интегрира в Тwinspace. Ето един пример, който направих по проект „Хлябът наш насъщен“, за да представя хобитата на някои от моите ученици.

Моето хоби

Необходимо е само да сложите кода в публикацията в дневника и вашата Sway – презентация се визуализира.

Повече примери и напътствия за работа може да прочетете ТУК

Последният пример демонстрира, това което трябва да очакваме от Sway:

Photo-Stack (1)

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

5753914434f967f3bf40731335263035

Advertisements

2 thoughts on “Microsoft Sway – онлайн презентации

  1. Харесах инструмента и така се заиграх, че си пропускам спешната работа. Благодаря, Тони, за новото предизвикателство! Пробвах разни ембедчета да вкарам, но само You Tube ми прие. Сподели какво пуска за ембед, когато имаш време. Ето тук от мен „40те правила на любовта“ по Елиф Шафак . Познай кой е дигиталният художник 😉 https://sway.com/1RAkuNdIsNx4-6S2

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s