2 в 1 – меме и комикси


Преди няколко месеца, в  „Студио У“  Деси Миленкова сподели идеи за използване на т.н. мотиватори в обучението. Аз горещо препоръчвам да гледате това видео, защото в него наистина има прекрасни идеи, които са апробирани в практиката и могат да Ви помогнат да овладеете „проблема“ с мобилните устройства в час.

За тези, които искат да научат повече, могат да прочетат и статията на Деси – „Меме в образованието?… Защо не?“

Днес аз ще предложа на вашето внимание едно приложение за мобилни устройства, с което учениците могат да създават не само  мотиватори, но и комикси.

Comic & Funny Photo Creator е единственото приложение за Андроид, според създателите му, което обединява двете дейности в едно.

Приложението е безплатно, но поддържа реклами. Пак според разработчиците му, това е причината някои антивирусни програми да го маркират като вирус.

С приложението може да направите комикси. То предлага голям набор (над 50) готови сцени (фонове), герои и обекти, които може да преоразмерявате и манипулирате. Може да въвеждате текст върху сцена или балонче за реч,  да подбирате шрифта и променяте неговата големина. Също така може да вмъквате свои снимки в комиксите и мотиваторите (меме). В приложението може да намерите над 100 популярни изображения за меме.

Създадените продукти могат да се споделят в социалните мрежи, на страницата на продукта, на електронната поща или да ги запазите в галерията.

Видеото показва как може да направите всичко това:

В края на днешната публикация ще напомня, че и преди съм писала за приложението на комиксите в обучението – “ 5+ начина за създаване на комикси“

Скоро ще стартират новите ефири на „Студио У“ и там също ще разгледаме най-новите тенденции и възможности, които предоставят подобни платформи за обучението по различни предмети.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

5753914434f967f3bf40731335263035

 

 

Advertisements

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s