Сканиране на QR кодове, директно от екрана на вашия десктоп


Преди няколко дни, Деси Миленкова ни провокира с обучението си до Шотландия, затова решихме да си направим една мозъчна атака в групата „Учители за Учители“  във ФБ за възможните начини да се преподава математика извън класната стая. Най-завладяващи се оказаха мисиите, споделени от Деси с QR кодове.

След като добре се „наQRихме“ и почти утихнахме :), се появи Жени, която постави въпрос, над който не се бях замисляла. Може ли да се разчете QR код директно от екрана на компютър? Обичам провокациите, затова реших веднага да направя едно търсене в Гугъл и ето какво открих:

Изтегляне CodeTwo QR Code Desktop Reader - безплатен инструмент!

 

CodeTwo QR Code Desktop Reader е малка програмка, с която може да четете кодове директно от вашия работен плот или от документ. Не ви е нужна камера или друго някакво устройство. Всичко се случва от един малък прозорец:

А как става това съм обяснила във видеото:

Програмката може да изтеглите от тук. На същата страница има и подробни разяснения за инсталацията.

Надявам се да съм полезна на всички, които не разполагат с мобилни четци.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Editing: Нещо интересно

 

8 thoughts on “Сканиране на QR кодове, директно от екрана на вашия десктоп

  1. Тони, ти си безценно бижу! Моят телефон е с Windows, нямам и таблет. Само вземам назаем от сина, а той се дърпа. Сега всичко си е на мястото. Сърчицето ти прелива от всеотдайност, себераздаване и обич…Думите ми се губят… Благодаря, благодаря, благодаря!…

  2. Бре, Тони! Бре, Учителко!То какво да кажа?!?!?!….. като винаги ме оставаш без думи. Амииииии ще напиша БЛАГОДАРЯ, но в сърцето ми е много повече от тази дума!!!

Благодаря за посещението.