Учители за Учители. Безплатни видео уебинари. Програма


Уважаеми колеги,

Преди седмица „Моменти от класната стая“ „ENGLISHCLASSROOMBG“  и DeSita обявиха своето намерение да организират безплатни видео уебинари на тема: „Технологични решения за управление на класната стая“.

Благодарим за огромния интерес и положителните отзиви.

Накратко ще представя данните от проведената анкета.

До момента попълнилите анкетата са 62. От тях 2 мъже и 60 жени. Радваме се на разнородния състав и широкия обхват.

Видео семинари - Google Формуляри

Вижте картата на населените места:

Google Карти

Google Карти (1)

Ако не откривате своето населено място, може да добавите маркер тук:

Видео семинари. Карта

Нашият екип Ви благодари и за високата оценка, която давате на избраната от нас тема.

Capture

Ние сме безкрайно щастливи от факта, че българският учител е енергичен, търсещ, отворен за нови предизвикателства и идеи. Защото знаем, че това е пътя, по който следва да се осъществи промяната.

Когато преди седмица пуснахме анкета, мислехме че някои от предложените инструменти ще отпаднат, поради липса на интерес към тях. Изненадата ни бе голяма, когато видяхме резултатите :). НЯМА ОТПАДНАЛА ТЕМА.

Въпреки ваканционния сезон, въпреки отпуските, въпреки природните катаклизми, въпреки вътрешнополитическата криза и финансовата нестабилност, българския учител е готов да отдели от свободното си време, от времето за семейството, за да се подготви професионално, за да бъде готов да подготвя бъдещето на България!  ПОКЛОН УЧИТЕЛЮ!

Като израз на всички тези емоции, ние нарекохме нашата инициатива

„Учители за Учители“. 

Силно се надяваме, че започнала още преди години тенденция на взаимопомощ, споделяне и сътрудничество в професионалните среди да продължи и да се развива.

10516653_10203748230319984_4234956295024614959_n

Уважаеми колеги,

резултатите от анкета показват, че за всеки уебинар участниците са над 50. Това ни изправя пред голямо предизвикателство, свързано с техническата стабилност на Hangouts. Ние имаме опит с програмата, но при значително по-ограничено участие. Наясно сме, че доста неща я претоварват и нямаме идея как ще се държи приложението при 40-50 бройна аудитория. Въпреки това, сме решени да експериментираме. Темата на първата лекция е формулирана по начин, който ни позволява да направим един съвместен тест на капацитета на Hangouts. Както се казва: „Гугъл да му мисли!..“:)

Много от колегите попълнили анкетата, са заявили желание да участват, но се притесняват, дали ще успеят да се справят с Hangouts. Именно заради това, първия ден в групата „Учители за Учители“ във Фейсбук ще работят наши модератори, които ще ви насочват как да процедирате.

Ако Гугъл не издържи на „българското нашествие“, в следващите сесии ще бъдат допускани „на живо“ само първите 15 присъединили се участника. Останалите ще могат да гледат в YouTube или в групата на инициативата. Те ще могат да задават въпросите и там, но на тях ще бъде отговорено по-късно.

Силно разчитаме на вашето търпение, толерантност и разбиране. Благодарим Ви предварително!

Днес имам удоволствието да Ви представя нашата програма:

Ще Ви бъдем искрено благодарни, ако споделяте и популяризирате информацията за събитието.

ВАЖНО:

Всички събития организирани от инициативата „Учители за Учители“ ползват  Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-NoDerivatives 4.0 International договор

договор

Участието в тях е напълно безплатно. Всяко събиране на средства и такси под какъвто и да било предлог от името на инициативата ще се счита за нарушение на договора.

Благодарим Ви, че бяхте с нас!

Editing: Нещо интересно

деси

роси

 

Advertisements

4 thoughts on “Учители за Учители. Безплатни видео уебинари. Програма

  1. Pingback: Учител&#108...

  2. Благодаря за поста, Тони! Чудесен е – ще ре-блогна и ще направя страничка за инициативата в моя блог и уики. Много се радвам, колеги, че ще споделим това вълнуващо начинание заедно! Надявам се с него да се сложи началото на една успешна учителска практика за споделяне на професионални знания и умения чрез демонстрация (като начало във виртуалното пространство), в която да вземат участие много български учители. Както се казва на английски: „Sharing is caring“ (Споделянето означава да се грижиш). И като се обърна назад, разбирам колко е вярна тази максима – аз съм това, което съм днес, благодарение на учителите, на моите колеги професионалисти от България и света, защото през цялото това време те са споделяли с мен! Благодаря Ви!

  3. Успех в инициативатата. С интерес ще проследя записа на представянето на КласДоджо и КласЧарт.

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s