Безплатни обучителни видео семинари през август


Уважаеми колеги,

Във връзка с нарастващия интерес към уеб платформите за управление на класната класната, „Моменти от класната стая“ „ENGLISHCLASSROOMBG“  и DeSita планират да проведат обучителни видео семинари в Hangouts. Избраната от нас тема е:

 Технологични решения за управление на класната стая.

Семинарите ще бъдат излъчени в ефир, така че ще може да се присъедините към тях (присъединявайки се имате възможност да задавате въпроси или да искате пояснения) или да ги гледате напълно БЕЗПЛАТНО. Необходимо е единствено да имате профил в Google + и да добавите Гугъл страницата на „Моменти от класната стая“ в кръговете си. Видео обученията ще започнат от 7 август. Те ще се предават „на живо“ в ефир, който може да бъде следен в YouTube. Видеото от проведения семинар, се съхранява и може да бъде гледано и на запис отново в YouTube.

Заснемане

Ето повече за Hangouts в Гугъл +

1. Къде да намерите своя  Hangouts?

Щракнете върху падащото меню на бутона „Начало“ и ще го откриете.

Заснемане4

2. Започване на разговор

Заснемане3

Малко по надолу на страницата има едно синьо бутонче, с което може да започнете свой разговор с хора от кръговете си.  Разговорът може да бъде личен (скрит за останалите потребители) или обществен (в ефир)

3. Гледане на ефир.

Ако не успеете да се присъедините към даден обществен разговор или искате да останете скрит за другите участници, може да го проследите в ефир инкогнито.

Заснемане5

4. Ако сте заявили участие или някой от кръговете Ви е планувал видео разговор с Вас, поканата може да намерите в последната секция.

Заснемане6

Това е беше един бърз преглед на възможностите, които ви дава Hangouts. Само да добавя, че в разговорите в ефир, не се допускат лица, които нямат пълнолетие.

Hangouts е един отличен инструмент, който може да използвате в класната стая с цел сътрудничество с други учители и класове, при отсъствие на ученици и в други случаи.

Какво ще се случи на нашите видео семинари?

По време на излъчванията, ще имате възможността да се запознаете с различни платформи и техните възможности, за управление на поведението в класната стая, проследяване напредъка на учениците си и начините за взаимодействие с тях (учениците) и семействата им в реално време и извън класната стая. Нашата цел е всеки участник да разучи инструментите и да създаде в рамките на обучението своя среда за управление на класната стая. Така през новата учебна година, повече учители да започнат да използват широките възможностите, които дават новите технологии за по-доброто организиране на учебния процес, по-силното мотивиране на учениците и по-активното включване на семействата в училищния живот.

видео

Към момента ние (Роси Минева, Деси Миленкова и моя милост) сме се спрели на няколко платформи. Бихме искали да знаем вашето мнение за нашия избор и организираната от нас инициатива, затова Ви молим да попълните следната анкета – Видео семинари

Заснемане7

Настоящата анкета има за цел да проучи вашия интерес към платформите и темите, които биха били интересни и полезни за Вас. Ще се радваме на вашата активност, а на базата на вашите предпочитания ще бъде изработен график за провеждането на видео семинарите през месец август.

Преди всяко обучение ще има формуляр, в който ще бъдете помолени да се регистрирате чрез електронната си поща. Така в деня на обучението, ще получите покана и връзка за присъединяване към ефира.

Ако проявявате интерес, следете новините тук, на страницата във Фейсбук или Гугъл, както и в „ENGLISHCLASSROOMBG“ 

Ние силно се надяваме, че подетата от нас инициатива ще помогне на много от вас да започнат новата 2014/2015 учебна година новаторски, използвайки уверено съвременните технологични решения за управление на класната стая.

Благодарим Ви, че сте с нас!

Editing: Нещо интересно

14 thoughts on “Безплатни обучителни видео семинари през август

  1. Регистрирах се в Google+ и после всичко останало стъпка по стъпка.Намерих и синьото бутонче… Много съм доволна от себе си! Почти се бях отказала! Вече мога да се включа в разговор! Благодаря ви, приятели! Страшно надъхвате и такива като мен- непърва младост!!! Хаха!Ще чакам датите на живото предаване! Дано съм вкъщи през всички дни! Успех!

  2. Reblogged this on Използване на нови технологии в езиковото обучение and commented:
    За мен ще бъде удоволствие да се видя с Вас и във виртуалното пространство. Поводът е чудесен, времето за срещи е точно сега, когато си почиваме и обмисляме какъв ще е новият ни стайлинг в мениджмънта за новата учебна. Сигурна съм, че на срещата в Гугъл хангаут всички ще научим нещо ново, полезно и приложимо за нашите класни стаи и ще си тръгнем заредени с нови идеи, които да приложим на практика. Затова – ДА ГО НАПРАВИМ!

  3. Чудесна инициатива! Поздравления за идеята и благодаря за възможностите!

  4. Тони, поздравления за полезната инициатива! Ще се радвам да се включа в обученията!

  5. Нямам познания по темите, които предлагате, но ще ми бъде интересно да науча нещо ново. Ще се включа с удоволствие!

  6. Pingback: Безпла&#109...

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s