Survmetrics – събиране на проучвания от различни устройства


Survmetrics е нова онлайн услуга, която ще ви позволи да създадете добре изглеждащи въпросници зЗаснеманеа вашите проучнания. Услугата не само се грижи за естетическия облик на вашите анкети и викторини, но предлага и подробна статистика, както и визуализиране на резултатите в таблици и диаграми. Услугата все още е в бета версия. Свободния план предлага неограничен брой проучвания и до 100 отговора на месец.  Това, което я прави наистина полезна е възможността създадените от вас въпросници да бъдат достъпни за всички устройства. Дори докато създавате вашата анкета, вие може да видите как тя ще изглежда върху компютър, таблет или мобилен телефон.

Survmetrics from Survmetrics on Vimeo.

Интерфейсът е интуитивен, а инструментите могат да задоволят и най-капризните потребители. Ето кратък преглед на „вътрешността“.

След регистрация, вие ще бъдете пренасочени към началния екран. Още в началото услугата ще ви предложи да опознавателен тур.  Изображението отдолу ви ориентира в основните панели:Заснемане1

Създаването на нова анкета, естествено, започва със щракване върху „New Survey“. Зарежда се екран, на който трябва да напишете заглавието на своя въпросник.

Анкета

След като сте въвели заглавието, щракнете върху клавиша Enter, за да продължите. Следващият екран е вашата работна площ. Той много наподобява работната площ на Power Point и затова смятам, че е изключително удобен. Всеки въпрос се създава на нов слайд/екран. Всеки екран може да бъде оформен по различен начин. Платформата ви предлага избор на тапети  от различни цветове, текстури и изображения. Също така, на всеки слайд, който съдържа въпрос може да добавите собствено изображение, видео или текст.

Вижте следващото кратко видео:

Вие може да зададете допълнителни настройки на вашето видео, като описание, срок (начало и край), съобщение при завършване, автоматично споделяне в социалните мрежи, публичност или ограничения.

Видеото отдолу показва типовете въпроси и тяхното въвеждане на отделните слайдове.

Както видяхте, Survmetrics ви позволява не просто да създадете един въпросник, а да работите и върху негово оформление, така че той да бъде по-интересен и въздействащ на аудиторията. Това го прави много атрактивен за образователни цели и се надявам да бъде привлекателен и мотивиращ за учениците :).

Желая Ви приятна работа и слънчеви ваканционни дни!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Editing: Нещо интересно

Advertisements

2 thoughts on “Survmetrics – събиране на проучвания от различни устройства

  1. Тони, благодаря ти, Слънчице!!!!!!!!! Заминавай на море, МОЛЯ ТЕ!, за да имаме и ние почивка ❤

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s