Music Droid – програмиране чрез игра


Music Droid e безплатно приложение за Андроид, което е предназначено за формиране на начални умения в програмирането у деца в начална училищна възраст и предучилищници.   Работната площ на приложението много наподобява работата с пчелата-робот.  В Мюзик Дроид учениците трябва да придвижват едно странно космато същество (могат да го оприличат на всичко :). Аз ще го нарека Рошльо. ) по панел разделен на 20 правоъгълника. Командите са познатите от БиБот – напред, наляво, надясно. Допълнителни са – музика, скок и памет (в по-високите нива).

На страницата на приложението има видео, което много ясно ще ви ориентира как се борави с него, но въпреки това ще дам няколко екранни снимки с пояснения.

Започване на играта. След зареждане натиснете надписа „Старт“

Мюзик Дроид 2

Изберете ниво:

Мюзик Дроид

Сега виждате Рошльото, които очаква вашите команди върху една зелена градинка, разделена на правоъгълници. Трябва да го отведете до жълтия правоъгълник с нотите. Командите се подреждат чрез влачене до полетата вляво, след което стартирате, като натиснете надписа Main();. Ако сте работили правилно ще получите награда – дъжд от ноти. Ако сте допуснали грешка, може да я поправите. Грешните команди се осветяват в червено на полето вляво.

Мюзик Дроид

На следващият екран е показано начина, по който се въвеждат допълнителните ходове с М1 или М2. Когато Рошльото стигне до М1, той ще изпълни командите, които сте му задали в раздела М1 и след това ще продължи…

Мюзик Дроид 1

Приложението е много атрактивно и чудесно би си взаимодействало с BeeBot.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Editing: Нещо интересно

Advertisements

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s