Жирафска таблица за умножение с числото 4


…. или как да си направим задачи и уроци за мобилни устройства.

Много пъти, тук в блога, към казвала, че любимият ми инструмент за създаване на образователни ресурси е Just2easy. Това наистина е универсален онлайн софтуер, с чиято помощ могат да се създават образователни материали, които да се споделят в мрежата или да се използват в клас при наличие на Интернет в класната стая.

ж2е Just2easy е финалист и няколко поредни издания на наградите ВЕТТ и победител за 2012 и 2013 г.

ж2е награди

Инструментът не е безплатен. За да го ползвате в пълната му версия е необходимо да се направи регистрация на училище, която се плаща. Ако вашето училище е заинтересовано, може да изпробвате 30 дневната безплатна версия. Цената му, обаче е доста висока за изтънелия джоб на родното образование.

Разбира се, има и безплатен вариант. Той е за индивидуална регистрация. Тази регистрация няма да ви даде достъп до много от инструментите, а други ще може да ползвате ограничено, но въпреки това върши работа.

Един от новите инструменти на платфорамата е j2e5. Това е редактор, който е създаден на HTML5. Тази най-модерна технология, дава възможност на учителите и учениците да я използват в движение, чрез мобилните си устройства. 

Създадените ресурси с j2e5 могат да бъдат споделяни чрез имейл или QR код и вграждани в сайт. Ресурсите могат да бъдат табла,  викторини, анкети, тестове, кръстословици и други. Вижте примери тук.

Как може да направите тест, който учениците да могат да решават от мобилните си устройства, ще разберете,  ако имате търпение да изгледате 7 минутното видео:

Миналата седмица, създадох две  табла, на които учениците могат да упражняват таблицата за умножение.

Таблица за умножение с числото 3. Върху това табло, те могат да подредят произведенията с числото 3 и да ги онагледят с помощта на детелинката, в горния ляв ъгъл, която може да се клонира.

Детелинска таблица

Второто табло, позволява на учениците да пресъздадат таблицата по японски.

японски

И таблото, което смятам да използвам в понеделник и се надявам да развесели децата – Жиравска таблица за умножение с числото 4.

жирафска таблица

В нея ще трябва да въведат сами произведението като използват клавиатурата на таблета или телефона, а след това да подредят жирафите, за да онагледят.

И разбира се, съм подготвила и един много кратък тест по Околен свят, в който отново ще трябва да използват клавиатурата, за да отговорят на въпроси свързани с растенията – Растенията около нас. За по-бързите има и нещо приятно – невероятно красиво видео, което показва цъфтежа на цветята.

Това е от мен в съботната вечер!

Приятна и релаксираща неделя!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Editing: Нещо интересно

Advertisements

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s