Създаване на персонализирани карти с Google Maps Engine Lite


Google Maps е универсален инструмент за обучение, приложим не само в часовете по география. С него могат да се правят много виртуални пътувани, свързани с изследването и изучаването на учебно съдържание от различни учебни дисциплини – литература, история, математика, природа….

Миналото лято Google представи Google Maps Engine Lite – инструмент за създаване на персонализирани карти. Вероятно той скоро ще замени Google Maps, тъй като предлага много широки възможности за маркиране, създаване на трасета и обединяване на няколко карти в каталог.

Google Maps Engine Lite е един прекрасен инструмент, който може да намери широко приложение в обучението. Чудесно средство за проучване и изследване.

Карти

В следващия материал ще покажа някои възможности на инструмента и съм сигурна, че веднага ще ви хрумнат идеи за реализация:

Ето връзка към започната от мен карта:

Родни места на изучените автори във втори клас.  Идеята за родните места на изучаваните автори ми се стори добра, затова смятам да я продължа…

С персонализираните карти могат да се направят различни проекти, които да са свързани с фолклорните области, исторически и защитени местности,  известни изпълнители, приятели от страната и света и т.н.. Работата с тях е лесна и учениците могат сами да създават своите търсения и проучвания.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Editing: Нещо интересно

Advertisements

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s