Как да свържем таблет или мобилно устройство с мултимедиен проектор


или…

Как открих топлата вода :)…

Преди Коледа, добрият старец ме изненада с хубав таблет (трансформер) с Win 8. От тогава една мисъл не ми дава мира, как да използвам всичките прекрасни функции и приложения, които открих за него в клас. Един от начините описах в предната публикация, той е чрез използване на HTML5 версията на онлайн инструмента  J2E5. Другият вариант бе да намеря начин да свържа таблета с мултимедиен проектор. Доста неща изчетох и изгледах в Интернет по темата и накрая установих, че това, което ми трябва е адаптер, който да трансформира цифровия сигнал в аналогов – HDMI tо VGA .

Има такива адаптери, но… не успях да намеря в България. В магазините, които предлагат подобна техника, ме гледаха все едно, че питах за …. кост от динозавър. Както и да е … Накрая открих в един онлайн магазин, но … цената бе … 70 лв. Е, не мога да си позволя този разход… Започнах да търся в чужбина и каква бе моята изненада, когато открих китайски вариант за …. 8 лв. След консултация с по-знаещи от мен /Ангел Ангелов/, реших, че ще поръчвам. Речено-сторено!!!

Днес успях да свържа таблета с мултимедийния екран!!!

Ето снимки:

1012274_10202878559226234_1270234444_n

Това е адаптера. Нищо особено. От едната страна има е т.н. буксичка за мобилното устройство HDMI, от другата страна е познатия вход за кабела на проектора.

Ето свързването:

IMG_20140130_080353 IMG_20140130_080408

Всъщност има нещо важно, което трябва да знаете. С подобен адаптор може да свържете всяко устройство към проектор, но преди да го закупите трябва да проверите за формата на HDMI. Моят таблет поддържа т.н. Micro HDMI, но има и  mini HDMI. Това може да проверите в документацията на вашето устройство и когато правите поръчката да се съобразите с това.

По- късно днес ще покаже  таблета в действие  от мултимедиен екран.

Това е за сега!

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Editing: Нещо интересно

Advertisements

8 thoughts on “Как да свържем таблет или мобилно устройство с мултимедиен проектор

  1. Успяхте ли да свържете мултимедията чрез адаптора с таблета? Защото обмислям да си купя таблет точно за да го ползвам за училище и мултимедията.

    • Да. Успях, макар че напоследък все по-рядко използвам мултимедията. Обикновено качвам ресурси на платформи, които са достъпни от всякакви устройства и учениците работят през телефоните и личните си таблети.

  2. Pingback: Как да с&#1...

  3. Ние преди 3 години купихме мултимедиен проект, които се свързва с USB кабел към таблет. Цената му беше около 650лв. Не съм имала никакви проблеми при свързването му. Преди бях със 7, сега с 8 и работи без проблем. Така, че ако училището има намерение да купува проектори, да се поинтересува за възможностити му за свързване. Радвам се, че все пак сте намерили евтино решение.

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s