2013 година в 6 думи


Чували ли сте за есе в шест думи или  т.н. флаш фантастика? Това е един уникален жанр на писане, който се фокусира върху създаване на смислена история или идея, описана  само  с шест думи. Идеята за тези разкази започва преди цифровата епоха, но социалните мрежи я възраждат и тя добива все по-голяма популярност. Есе от шест думи е чудесна идея за ученически проект. С шест думи, може да бъде описано всичко. Тя може да бъде използвана за създаване на лого, реклама, главоблъсканица, гатанка и др. – шест думи за моето училище, шест думи за моя приятел, шест думи за моя учител, шест думи за моята родина, шест думи за моето семейство, шест думи за доброто и т.н. Проектът може да бъде отворен, като се използват възможностите на Интернет – социалните мрежи, като Туитър или Фейсбук /като се използва хаш таг/, блогове, уикита, платформи за споделяне на слайдшоу или аудио слайдшоу, както и т.н. мисловни карти.
Днес ще ви представя една платформа за създаване на аудио слайдшоу –http://www.utellstory.com/show/home. Чрез нея може да създадете презентация от един или повече екрани, които да озвучите със собствения си глас и да сложите музикален фон.
Онагледяване на работната площ на платформата

Онагледяване на работната площ на платформата

Ако запишете своята презентация като „Тема“ /Topic/, тогава вашата идея ще може да се използва от други потребители, които да я допълват с изображения и коментари.

Заснемане1

Реших да използвам UtellStory за моя проект-предизвикателство към Вас – „2013 г. в 6 думи“. Щракнете върху картината с 2013, за да се присъедините към него. Може да напишете своето есе от 6 думи като коментар под презентацията или да допълните темата със звук и картина.  За да се присъедините, може да използвате профила си във Фейсбук.

Тема

9103755

Щракни върху картината, за да допълниш темата. Ако това ви притеснява, може да оставите своето есе като коментар под презентацията или тук, в блога.

Очаквам с нетърпение Вашите есета.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!Editing: Нещо интересно

Любопитно:

Една от най-известните истории в 6 думи е тази на Хемингуей. Тя звучи така: For salle: Baby shoes, never worn / Продават се детски обувки. Неносени./.  Тази история печели със своя сюжет. Тя има начало, среда и край. Повече, може да прочетете ТУК

Advertisements

31 thoughts on “2013 година в 6 думи

  1. Госпожо Миланова,Вие сте изключителен,вдъхновяващ и завладяващ педагог.Много често влизам във вашата виртуална класна стая.Тя ме вдъхновява и ми дава много идеи.Сърдечно благодаря!Нови творчески успехи Ви пожелавам през 2014 година.

  2. Мило Тони, усещането да бъда твоя ученичка, е уникално – истинско, зареждащо и прекрасно! Зная какво щастие е за всеки твой ученик – малък и голям, да се учи и докосва до теб! Желая ти здраве, за да продължаваш да грееш – звездичка светла за радост и гордост на българското образование!

    • Рози, за много неща съм благодарна на Бога. Едно от тези неща е, че ме срещна с теб! Благодаря ти, за голямото, изпълнено с обич и доброта сърце!!! Благодаря ти, приятелко!!!! Прегръщам те!!!

  3. Прекрасно е това, което ни представяш, Тони! Непременно ще го изпробвам! Весело посрещане на Нова година!

  4. Нямаш умора, Тони! Много ми хареса и това предложение! Ще го пробвам! Весели празници, мила!

  5. Страхотно предизвикателство ни отправяш отново, Тони! Харесва ми, аз също разглеждах инструмента и ми хареса като възможност за работа с деца и по проекти с колеги. Аз се включих с глогстер в подобен проект за 2014 г., но с три думи,: http://www.nickkellet.com/2013/12/join-big-collaboration-experiment-2014-mythreewords/?utm_campaign=Listly&utm_medium=list&utm_source=listly
    Защо не сега за 2013г. в 6 думи и с UtellStory – ще опитам, благодаря! 🙂

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s