Къде е грешката? За гласуването, вота и класацията за Edublog Awards 2013 г.


Editing: Нещо интересноВ началото на тази публикация искам да благодаря на всички, които гласуват за българските образователни Интернет ресурси,  номинирани за наградите на Edublog 2013 г.

Кои са те и как изглеждат на страниците за гласуване:

Заснемане1 Заснемане2 Заснемане3 Заснемане4 Заснемане5 Заснемане6 Заснемане7 Заснемане8 Заснемане9 Заснемане10

Единадесет са категориите, в които са номинирани български участници:

цялостна дейност

най-добър индивидуален блог

най-добър учителски блог

най-добър блог/сайт на класа

най-добър екипен блог/сайт

най-добро уики

най-влиятелна публикация на годината

най-добро използване на социалните медии

най-добри споделени технологични ресурси

най-добра библиотека

В началото, гласуването бе силно и обнадеждаващо, но за съжаление в последните дни нашите участници губят позиции.  Хаш тагът #eddies13 в Туитър, буквално прелива от призиви за събиране на гласове и гласуване…

Вчера Вили Дафчева публикува на страницата „Edublog“ съобщение за несъответствие между броя на гласувалите и броя на реално отчетените гласове за наградите на Edublog – 2013 г. Никой не й отговори? Това е странно …

Приветствам организаторите на тези награди за инициативата и смятам, че тя е много полезна за всички хора и учители, които искат да бъдат в течение с най-новото в света на образованието и технологиите. Но когато става въпрос за конкурс и когато явно има проблем, би трябвало да се даде някакво обяснение, извинение или насока.

Заснемане12

Тази сутрин, Роси Минева също съобщи за несъответствия в броя на гласовете и гласуващите за нейното уики.

Реших и аз да преброя моите и не открих нищо по различно. При мен също има разлика между гласували и брой гласове.

Ето статистиката:

Най-добър индивидуален блог. (7 гласа разлика)

Без име1

2. Най-добри споделени технологични ресурси. (Няма разминаване)

Без име2

3. Най-добър учителски блог. (6 гласа разлика)

Без име3

4. Цялостен принос. (6 гласа разлика)

Без име4

Не съм сигурна на какво се дължи това, но предполагам, че е възможно гласуващите да са щракнали два пъти върху стрелката за гласуване, което да е довело до не отчитане на  гласовете и отмяна на гласуването.

Това може да бъде поправено (стига да искате да го направите 🙂 ). Просто проверете дали вашият глас е отчетен. Стрелката трябва да е розова.

Огромно благодаря на всички, които са си направили труда да гласуват за българските Интернет ресурси!!! На тези, чиито профили виждам в горните изображения, искам да изкажа моята дълбока благодарност за доверието и оценката!!! ЗА МЕН Е ЧЕСТ!!!

Сега искам да помоля всички читатели на моя блог (вече имам 164 абонати и над половин милион посещения), както и почитателите на Фейсбук страницата „Моменти от класната стая“, които приближават 3800,  да гласуват активно!!!

Все пак става дума за българи, участващи в международна класация.

Аз гласувах за всички колеги!

Знам, че има още много, които заслужават подобно признание, но именно заради тези, които тази година не успяха да попаднат в номинацията, заради всеки учител,  който достойно, с много труд, отговорност, всеотдайност и любов се отнася към професията си, заради всички онези колеги, които до „крадат“ от личното си време, за да създават електронно учебно съдържание, заради тези, които безвъзмездно го споделят в мрежата, без да очакват дори „БЛАГОДАРЯ!“, аз ви моля – ГЛАСУВАЙТЕ!!!

В края на публикацията поставям връзка към страницата, която направи Роси Минева, за да облекчи гласуването.  БЛАГОДАРЯ, РОСИ!

ГЛАСУВАЙТЕ ТУК!

Заснемане11

БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ СТЕ С МЕН!

СПОДЕЛЯЙТЕ!!!

Advertisements

One thought on “Къде е грешката? За гласуването, вота и класацията за Edublog Awards 2013 г.

  1. Благодаря на всички български учители и ученици, които вече са гласували за български образователен ресурс на тазгодишните Едублог награди! Ако искате, а все още се чудите как, надявам се този пост да е от помощ.
    Можете да ни подкрепите – ето как:
    Отваряте линка, на него са номинираните 13 български образователни ресурси в 11 категории. Цъкате на „палеца“ на всеки един ресурс. На първия ще изскочи апликейшън на Listli – потвърдете с фейсбук, (може с google+, twitter или Linkit) върнете се и пак и цъкнете на ‘палеца’, за да стане розов. Продължете по списъка така, че „палчетата“ на всички номинирани участници да станат розови. Можете да проверите дали успешно сте гласували като цъкнете на всеки вот върху числото, което показва вота ( за първия ресурс уикито englishclassroombg в момента е 170) – появява се списък с всички гласували, ако сте там на първа позиция означава, че вотът ви е бил успешен. Имайте предвид, че всяко повторно цъкане на едно и също палче отнема вота, затова че веднъж е достатъчно.
    Днес 18.12.2013г. е последен ден за гласуване. Успех за всички български участници! Всички заслужават достойно място в тази престижна световна класация! Успех България!

    Можете да гласувате за български образователен ресурс директно от тази страница – link : http://englishclassroombg.wikispaces.com/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B9+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%83%D1%80%D1%81

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s