Добавяне на форма за прикачени документи към Google формуляри


Editing: Нещо интересноФормулярите на Google са едни от най-използваните средства за проучване и събиране на информация не само от педагози, но и от фирми и организации. Предпочитанието към тях е обяснимо, защото се правят лесно, споделят се също лесно, имат ефективна обратна връзка, изчерпателна статистика, от която лесно могат да се извлекат нужната информация. Преди време показах как един формуляр на Google може да се използва като тест за проверка на знания с помощта на  Flubaroo, Скриптът дава възможност да се проследят резултатите на учениците и техния напредък. (виж: ТУК)

Формулярите на Google имат всички необходими инструменти за провеждане на едно качествено изследване, освен един – нямат форма за прикачване на документ. Това не е кой знае каква беда, но понякога се налага да изискваме попълването на някакъв документ офлайн. Несъмнено това е недостатък, който ще ни принуди да търсим други платформи. Разбира се, такива в Интернет има много, но изисква време за търсене, разучаване и т.н.

Днес, докато преглеждах публикациите в блоговете, които следя, попаднах на една много интересна статия, в която авторът Брайън Уиър предлага интересно приложение, с което може да се направят формуляри, чрез които респондента да изпраща документ, който се получава от анкетиращия (изпитващия). Става въпрос за Form+. Безплатно е, интегрирано с  Google формуляри и таблици, лесно за създаване и споделяне.

В статията авторът подробно  описва как да направите своите формуляри, но въпреки това и аз ще ви покажа как става създаването на един въпросник в http://formpl.us/. Гледайте видеото:

Признавам си, че примерите във видеото не са най-удачните, но те са само за демонстрация. Качване на документ може да изискваме, при създаване на рисунка, чертеж, упътване, редактиране и форматиране на текст и т.н.  Form+ не е от най-атрактивните създатели на формуляри, но интегрирано в Гугъл и с помощта на Flubaroo, може да се превърне в добър инструмент за проверка и оценка на знанията.

Моят фаворит за създаване на формуляри си остава polldaddy.com, за който писах в тази статия:  Тестове с polldaddy. Но все пак, всичко е въпрос на предпочитания и навик :).

Надявам се, да съм била полезна с тази статия.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Advertisements

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s