Тестове с Polldaddy


5753914434f967f3bf40731335263035Polldaddy.com е приложение, с което може да направите своите онлайн тестове, викторини, проучвания. Онлайн викторината на Polldaddy позволява бързо да създадете тестове, които да вградите в собствени уебсайтове. Учениците могат да избират от няколко възможни отговора. В текста на въпроса може да вмъкнете видео, звук, картина. Може да персонализирате изгледа на своята викторина, да я изпратите по е-поща, да настроите нейната продължителност (времетраене), появата на въпросите и техните отговори (по ред или разбъркано), да сложите свои известия към участниците.

Резултатите от викторината се събират във вашия профил. Polldaddy прави общ отчет на резултатите, а също така може да видите и резултата на всеки участник. Всеки решил теста може да види също своя резултат, допуснатите грешки и верните отговори.

Как да създадете тест в Polldaddy показвам в следващото видео:

За мен Polldaddy е по-удобния инструмент за създаване на тестове и обработка на резултатите от тях, но всичко е въпрос на навик и усещане.

В свободната версия вашите викторини могат да съдържат до 10 въпроса и 200 въпросника на месец. Това не е беда, тъй като опитът ми показва, че учениците губят интерес към тестове, които съдържат много въпроси. Преимуществото на малките тестове е, че лесно могат да осмислят и коригират грешките. Разбира се, това е мое мнение и не задължавам никого с него.. :).

Пожелавам Ви приятна работа с Polldaddy.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

ПП. Как да вградим тест в сайт? (отговор на Юлия)

Трябва да копирате един от кодовете, които са показани на снимката долу и да ги поставите в HTML- редактора на вашия сайт. За предпочитане е втория код, тъй като той автоматично преоразмерява рамката на теста, така че да изглежда добре на сайта ви.

Кодове за вграждане

Advertisements

10 thoughts on “Тестове с Polldaddy

  1. Тони, приложението е чудесно и много полезно. Благодаря и за видеоурока, не знам дали има и обяснения, но при мене няма звук. Стигам до момента с вграждане на код на сайта на класа, където искам да е теста, но при мене не излиза както е във видеоурока. Моля за пояснение!

  2. Интересно, полезно и наистина лесно.
    Много благодаря и за подробните разяснения!

  3. Ще изпробваме и това приложение. Прави тестовете по-интересни. Благодаря ти, работливке!

      • Направих един пробен тест, но ми дава все верен отговор А, другото което ме ядосва е, че не мога да премина от Save questions към Quiz style, но проблемът е в моя комп май.

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s