Тестове с формулярите на Google и Flubaroo


5753914434f967f3bf40731335263035Преди време в общност „Начално образование“ бях сложила един урок за създаване на тестове с формулярите на Google. Днес видях, че темата предизвиква интерес у колегите и реших да актуализирам малко урока, тъй като той е правен в далечната 2009 г.:).

Несъмнено от тогава до сега нещата много се промениха, документите на Гугъл вече се съхраняват в т.н. Гугъл диск. Имат много подобрения и изглеждат значително по-добре:)). Формулярите продължават да бъдат едни от най-използваните документи, не само за събиране на информация и проучвания, но и за тестове. Това е така, защото се създават бързо и менюто им е интуитивно. Много колеги ги ползват за създаване на електронни тестове. В това си приложение, обаче те имат един голям недостатък – не систематизират и класифицират информацията – т.е. нямат филтри. Резултатите от попълването на формулярите се събират в електронни таблици и когато отговорите се натрупат става много трудно за проследяване. Има ли начин този недостатък да бъде преодолян. Естествено – Да!

Съществува един скрипг наречен Flubaroo, който добавен към таблицата за събиране на резултатите от тестовете прави чудеса – оценява, показва верни и неверни отговори, позволява да се управляват класове, прави отчети, изпраща персонализирани съобщения. Как става това може да видите, ако имате търпението на изгледате двадесет минутното видео:

Когато добавите Flubaroo към таблицата за събиране на резултатите, той ще ви изпраща писма всеки път когато ваш ученик реши формуляра.

rezult1

Вие от своя страна може да уведомявате учениците си за техните резултати, изпращайки им писма, това което направих в края на видеото.

rezult

Ако това ви се струва прекалено трудно, очаквайте утрешната статия, където ще покажа още един начин за бързо създаване на електронни тестове.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Advertisements

6 thoughts on “Тестове с формулярите на Google и Flubaroo

  1. Тони, ОГРОМНО благодаря за полезната информация и отличното обяснение.
    Прегръщам те!!!

  2. Както винаги Тони е много полезна! Я, Роси сега да види може ли да върже гугъл тестче с глогче 😉 Па да има и картинка, па и да се пише :))) Скриптът страхотна работа върши, как го и откри, това Тони беее )*

    • Още щом ми хрумна идеята за тестове с Гугъл (не съм открила топлата вода, де) ми стана ясно, че трябва да има нещо, което да може да прави по-добри отчети. Иначе събирането на данни се обезсмисля, ако трябва да преглеждаш всички отговори един по един. Така попаднах на този скрипт – случайно още преди година. Пуснах на страницата във ФБ, но никой не му обърна внимание и реших, че няма интерес. Сега видях, че колегите по групите са се запалили и реших да им го покажа. Все пак си е голямо улеснение. Аз обаче за тестове използвам друга платформа, но за нея – утре 🙂

      • Здравейте, интересува ме има ли такъв скрипт за проучванията в ексел само, че в ONE DRIVE?

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s