Буква Щ щ. Една буква – два звука


5753914434f967f3bf40731335263035В края на миналата седмица, първокласниците се запознаха с буква Щ щ. Днес упражненията продължихме с работа върху вече познатите им от предишни уроци табла, които правя на j2e.com.

Ето таблото за звук и буква Щщ.

Щщ

Към уроците тази седмица съм подготвила и няколко допълнителни упражнения. Те са свързани с развитие на четивната техника и осмисляне съдържанието на прочетения текст.

Упражненията могат да бъдат изпълнени в час, ако учениците се справят бързо със задължителните задачи от учебното съдържание, да бъдат възложени като домашна работа или чрез тях да се надгражда в часовете по „Занимания по интереси“ в целодневното обучение.

Като основа съм използвала две литературни произведения:

1. Щурчо и Щурка – по произведение на А. Разцветников

3. Щурец и мравка – по баснята на Езоп

Първоначалното запознаване на учениците с произведенията ще стане с помощта на Приказко и презентация във вид на електронна книжка. Всеки ученик ще получи работен лист, с текста на приказката и задачи към нея.

1.1. Щурчо и Щурка – презентация

1.2. Щурчо и Щурка – работен лист

2.1. Щурец и мравка – презентация

2.2.Щурец и мравка – работен лист.

И в края на публикацията ще ви предложа една занимателна история с надхитряне между Хитър Петър и Настрадин ходжа, която използвах в края на миналата седмица. Децата истински се забавляваха с главоблъсканиците и бяха много емоционални. Задачките са трудни, някои от тях изискват разяснение и решението им отнема около един учебен час, така че за предпочитане е да се използват отново в следобедните занимания.

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Advertisements

6 thoughts on “Буква Щ щ. Една буква – два звука

  1. Тони, с удоволствие и твое позволение, ще се възползвам от невероятните ти урочни разработки и листи. Благодаря!

  2. Много ми допадна историята за Хитър Петър и Настрадин Ходжа.Идеята е страхотна! С ваше разрашение ще я взаимствам и приложа в своята практика.Благодаря!!!

  3. Безценни ресурси, Тони!!! Благодаря! Надявам се, че ще успея да разуча инструментите. Вярвам, че ще ми дойде вдъхновението 🙂 За сега – твоите разработки са точно в Заниманията по интереси или в моментите за актуализиране преди самоподготовката.

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s