Подготовка за рождения ден


Преди две години, на 14 ноември, се роди Фейсбук страницата „Моменти от класната стая“. Признавам си, че мотивите ми да я създам бяха малко егоистични – за да запазя ценни връзки от предпочитаните отметки в браузъра ми, които щях да изгубя при преинсталацията на Windows. След това я споделих с приятели, а после … тя напусна приятелския кръг …, напусна дори мен…., защото вече не беше просто лична страница…

Превърна се в място, където учители, ученици, родители могат да се поровят и да открият материали и ресурси, които да използват в класната стая, у дома и не само там …  Почитателите на Фейсбук страницата „Моменти от класната стая“ вече наближават 1000 (без промотиране и платена реклама), което определено надвишава най-смелите ми мечти, защото никога не съм мислила, че един образователен ресурс може да предизвика такъв интерес.

Година след като създадох Фейсбук страницата, направих и професионалния си блог, носещ същото име. Първоначално го замислих като допълнение на страницата, в което ще публикувам уроци за работа с ресурсите, които споделям в нея, но после нещата се промениха… „Моменти от класната стая“ стана популярна не само в професионалните среди, тя има последователи от бизнеса, академичните, интелектуалните и културни среди. Следят я не само в България, но и в Русия, Сърбия, Македония … Дневните посещения надвишават 500, а броя на щракванията вече надхвърли 200000.  И за да не бъда голословна ще споделя малко „вътрешна“ статистика:

Тези данни са динамични и те илюстрират временни показатели, пък и не ги публикувам, за да се хваля, а защото искам да изразя своята ОГРОМНА благодарност към всички, които проявяват интерес към моите даскалски излияния!

Благодаря!

Благодаря!

Ежедневно получавам много писма, в които ми благодарите или ме молите за помощ. На някои успявам да отговоря, на други – не, не трети – с огромно закъснение. Приятели, извинете ме, но има неща, които не са в моята компетентност на начален учител, има неща, които и аз не знам, а понякога имам толкова много ангажименти, че не успявам да ви отговоря на време. Искрено се терзая за това… Извинете ме!!!

В своя блог съм пуснала анкета, с помощта на която искам да се ориентирам в полезността на своите публикации. Благодаря Ви, че отделяте от времето си, за да я попълните и да ми дадете обратна връзка.

Ето резултатите и от анкетата:

Резултатите от нея показват, че има смисъл от това, което правя и с ОГРОМНО удоволствие ще продължа да го правя! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ДОВЕРИЕТО!

Не харесвам игрите, конкурсите, реалитата от типа: „Изпрати и ще получиш!“, но все пак много ми се иска да почерпя :))))! Затова ще използвам този формат (просто не успях да измисля по-добър), за да направя едно виртуално тържество около рождения ден на „Моменти от класната стая“.

Мили приятели, ако сте използвали ресурси споделени в Фейсбук страницата или блога „Моменти от класната стая“ във вашите класни стаи, у дома при подготовката и самоподготовката (става въпрос и за родители и ученици), направете снимка и я качете на стената на Фейсбук страницата „Моменти от класната стая“. Всички снимки ще бъдат събрани в албум „Втори рожден ден 14.11.2012 г.“. Почитателят, чиято снимка събере най-много коментари от потребители, ще получи моя личен подарък – „Сборник методически разработки на уроци за 2. клас“ на издателство „Булвест 2000“, в което участвах като съавтор. Срок за качване на снимки – до 14.11.2012 г.

ВАЖНО! Страницата е обществено достъпна! Спазвайте правилата за лична неприкосновеност! Снимки, на които има деца трябва да бъдат публикувани с изричното съгласие декларирано от  родителите! Ако нямате такова, публикувайте само тези, в които не се виждат лица или замъглете лицата. 

Благодаря ви, че и днес  бяхте с мен!!!

Advertisements

9 thoughts on “Подготовка за рождения ден

 1. Честит рожден ден, мила Тони! Това е празник и за всички нас, които посещаваме твоята класна стая. За мен лично тя е истинска съкровищница. Радвам се на всяко твое споделено откритие и ценна идея. Не знам как успяваш да съчетаваш толкова много дейности и роли в реалния си живот. Желая ти здраве и сили, за да продължаваш и занапред така всеотдайно да радваш близки и далечни хора!

 2. Честит празник, Тони!
  Следя класната ти стая с интерес, защото това е мястото, в което винаги намирам нови и интересни „съкровища“.
  Бъди здрава и все така творчески настроена!
  Благодаря за уроците!

 3. Честит празник,Тони! Аз влизам често на пръсти в твоята чудна класна стая, сядам на чина и се уча то теб на отдаденост и всеотдайност, на прецизност, на толерантност и сътрудничество. Радвам се, че имам възможност да се докосвам до твоите творения. Благодаря ти! Нека в твоята класна стая ни сгрява пламъкът на вдъхновението ти. Пожелавам ти здраве и лично щастие.

 4. Поздравления, Тони! Блогът ти е невероятен! Бъди здрава и все така всеотдайна!

 5. Поздравления, Тони! Бъди здрава и ни дарявай с твоите незаменими и изключително полезни “ даскалски излияния“! Успех, мила!

 6. Тони, всичко, което искам да ти кажа, съм ти го казвала лично. Тук мога само да напомня онзи шопски виц, в който се казва: „Е, те такова животно нема!“ Дааа, ама такава Тони има! А ние сме щастливци, че я познаваме и можем да се докоснем до нейните творения. Тони, бъди все така умна и „раздавателна“! Обичаме те!

 7. Тони, Честит да е празникът! …..А сякаш беше вчера, но за теб са много безсънни нощи, за да можем ние, незнаещите, с едно щракване на вълшебното копче от клавиатурата, да стигнем до кристалния извор на знания и да пийнем, колкото е нужно…..А ако не намерим „изворчето“, то ти безрезервно и безкористно ни го „показваш“. Е!?! Как да не се гордееш с такъв приятел и пътеводител???!!!!!!!! Благодаря на Бога и съдбата, че ни срещна с теб!!! Поклон доземи за труда и всеотдайността ти,Тони!

 8. Поздравления, Тони! Щастлив да е Празникът ти!
  Професионално, съзидателно, полезно е всичко, което правиш!
  Бъди здрава!

 9. Поздравявам те,Тони! Едногодишният ти труд, ми дава всекидневно по мнооого! Прекланям се пред един успял, редови учител! Тони, ти правиш щастливи децата, родителите и учителите на България! Остани със здраве и любов! Аз идвам всеки ден, защото ТУК ИМА ВСИЧКО. Ще идвам, защото ме учиш и зареждаш! Благодаря ти, ТОНИ!

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s