Световен ден на животните


4 октомври е Световен ден на животните. Това събитие води началото си от Флоренция, Италия, когато през 1931 г. се организира конгрес на еколозите като призив към проблема на застрашените видове.
С течение на времето се разширява и включва всички животински видове. Празнува се на 4 октомври,тъй като тази дата е и празника на Св. Франциск от Асизи, покровител на животните.
Замислен като празник за всички онези, които се грижат за животните. Не се ограничава до националност, религия или политическа идеология.
След 4 октомври 2003, британски организации за защита на животните решават да организират ежегодно това събитие и от там нататък то е подето и от други страни.
Основната цел на този ден е да се помни значението на други животински видове, с които споделяме планетата и най-често са жертви на нашия егоизъм и жестокост. Чрез обучение и разпространение на дейността на защитниците на животните се претендира да се създаде една нова култура на уважение и чувствителност,към която за щастие все повече хора се присъединяват.Да се направи този свят едно по-справедливо място за всички.

Моменти от класната стая споделя ресурси, които откри в Интернет и с помощта, на които ще може да отбележите с учениците този ден. Децата обичат животните, затова не им спестявайте това удоволствие.

Маски на животни:

Заек

Маймунка

Лъв

Тигър

Още различни маски може да намерите в тази Интернет къщичка, както и невероятни идеи за изработка на животински фигури от пластелин и други материали:

Животни за театър

Животни от картонена чиния

Оригами

И още много занаяти от

 

Рисуване на животни с геометрични фигури:

 

 

Тези модели са изключително благодатни при рисуване в квадратна мрежа.  А моите първокласници, днес правиха костенурката в часа по ИТ на Paint.

Благодаря, че бяхте с мен!

 

Advertisements

2 thoughts on “Световен ден на животните

  1. Пак поздрави за неспирния ти ентусиазъм и творчество! Преди 3 години с петокласници правих куклен театър, като „куклите“ изработихме върху ролка от тоалетна хартия. Ето някои от животните:https://skydrive.live.com/?id=documents&mkt=bg-bg#!/?qt=mru!cid=E2983D544CD080C4&id=E2983D544CD080C4%21292. Така изглеждат готови
    https://skydrive.live.com/?id=documents&mkt=bg-bg#!/?qt=mru!cid=E2983D544CD080C4&id=E2983D544CD080C4%21261 A тук се вижда малко от паравана, който с помощта на училищния майстор си направихме https://skydrive.live.com/?id=documents&mkt=bg-bg#!/?qt=mru!cid=E2983D544CD080C4&id=E2983D544CD080C4%21263
    Ще се радвам, ако ти харесат!

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s