ІІ Национална научно-приложна конференция Енвижън


Българският софтуер „Енвижън“ е най-успешния образователен продукт, който за изключително кратко време придоби огромна популярност сред образователните среди. В момента над 1000 училища в цяла България използват многомишковата технология за интегриране на информационните технологии в класната стая. Софуерът прекрачи границите на родината и вече се ползва в Кипър, Испания и Америка. Предимствата са неоспорими: финансова достъпност, богати дидактически възможности, които повишават качеството на обучение.

Нимеро, фирмата производител на продукта, се състои млади, амбициозни и талантливи програмисти, които непрекъснато търсят обратна връзка с ползвателите на продукта и на тази база подобряват неговите качества.
След успеха на първата национална конференция през септември 2011г., която предизвика истински бум в образователните среди и препълни аулата на Алма Матер , последва и втора национална конфереция, която се състоя на 7.09.2012 г. в аулата на СУ „Св. Климент Охридски“. Конференцията се проведе под патронажа на г-жа Гергана Паси, посланик на новите технологии за България и бе организирана от „Нимеро“, Факултетът по начална и предучилищна педагогика в СУ, Издателство „Просвета“  и Сдружение Начално образование.

Аулата на СУ отново бе пълна

Проф. Гюров

Професор Гюров, декан на ФНПП.

Експерт ИКТ МОМН

Силвия Кънчева – експерт ИКТ МОМН

Г-жа Гергана Паси, посланик на новите технологии
Г-жа Гергана Паси, посланик на новите технологии

Нимеро
Кирил Русев, Нимеро

Нимеро
Екипът на Нимеро

На конференцията бяха представени новите възможности и подобрения в „Енвижън“, който вече има нов изглед с много по-практичен дизайн, подобрени инструменти за обратна връзка между учител-ученик, учител-технология и отлична технологична съвместимост за работа с различни мултимедийни проектори и лаптопи.
Зам. деканът на ФНПП към СУ „Климент Охридски“, доц. д-р Николай Цанев, представи пред присъстващите интересен доклад, който включваше идеи за интегриране на новите технологии в обучението.

От идеи към действие или… иновативните технологии стават реалност.

Издателство „Просвета“ представи пред присъстващите уроци с „Енвижън“, направени по учебното съдържание от учебниците. „Просвета“ е официален партньор на „Нимеро“ и от новата учебна година ще предостави на своите потребители разработки с „Енвижън“ по всички свои учебници напълно безплатно.
На конферецията, Нимеро представи новия си образователен продукт Jumpido, който е първият български софтуер, чийто интерфейс комуникира с потребителя на базата на естествените движения на тялото.

Новият продукт на Нимеро

Новият продукт на Нимеро

Изглед

Изглед от новия продукт на Нимеро

Джъпидо

Демострация на Jumpido

Очаква се новият български продукт да бъде окончателно завършен към края на годината и да бъде пилотно апробиран в няколко училища. Повече информация за апробацията и записвания ще може да намерите на страницата на Нимеро, към края на м. октомври.

Конферецията бе широко отразена и от големи български медии:
БНТ 2 (след седемнадесетата минута, може да видите и интервю с моя милост 🙂 )
ТV + Обширна информация за събитието, с интервюта на колеги: Кибар Аптула (Момчилград), Дани Първанова (Димитровград) и Деси Миленкова (137 СОУ – София).
На вашето внимание ще предложа и презентацията на Деси Миленкова, която илюстрира работа със софтуер, базиран на естествени човешки движения: http://prezi.com/ystinvig5_hf/presentation/
На конференцията бяха представени доклади, които илюстрираха приложението на „Енвижън“ в различни педагогически практики. За първи път бяха показани практики от детски заведения и прогимназиален етап.

Енвижън в ДГ

„Енвижън“ в обучението в предучилищна група.
ОДЗ „Буратино“ и ОДЗ „Детелина“ гр. Божурище

Енвижън в 6. клас

СОУ „Летец Христо Топракчиев“. Енвижън в обучението по математика в 6. клас

Моята гордост е, че и двете практики са реализирани учебни заведения в гр. Божурище.
С нетърпение ще очаквам новите продукти на Нимеро и вече имам идеи за приложение…:))

В края на публикацията, ще ви предложа да изживеете емоцията от двете най-големи образователни събития в края на лятото и началото на новата учебна година в един обзор, направен от Деси Миленкова. Надявам се да ви зареди и вдъхнови:

Благодаря Ви, че бяхте с мен!

Advertisements

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s