Да се похваля..:))


Понеже умря циганката дето ме хвалеше, а новите роми взимат скъпо, реших сама да се изфукам :)).

Та…:

Фукня №1:

Бях цитирана… Брей да му се невиди!… и то зарубежом :)))

Вот посмотрите:

ДИДАКТОР – сайтът на Георги Осипович

Извън фукнята:)) и вече по-сериозно, трябва да кажа, че статията е много добра и предлаганите ресурси в нея си заслужава да се изпробват.

Също така препоръчвам още една статия на колегата Осипович:

Как да създадем флаш анимация с ефект на разлистваща книга

И двете програмки, които предлага  Георги Осипович са наистина много добри, макар че на моя компютър му „дойдоха в повече“ т.е. тежички са:).

Разбира се, в сайта „Дидактор“ ще намерите много интересни материали, като шаблони на презентации, програми и идеи за работа в часовете.

Фукня №2

Най-после успях да събера и подредя материалите по проекта „Върху крилете на малките ракети“, който участва в националния проект „Машина на времето“, организиран от СНЦ „Образование и технологии“. Е, имам още малко довършителни работи, но гооооолямата и трудна част „отхвърлих“.

Та, ето го моят проект, на сайта на друг проект :), този път организиран от МОМН. Проектът е на РИО София-област, и е от т.н. директорски проекти, насочени към управление на иновативни педагогически практики. Все още не може да ми се изясни тази идея, адже ба как точно директора управляваше моята практика и дали изобщо една иновативна практика може да бъде управлявана…???!!! … Еееее, щом е казало МОМН, че „може“, значи – „МОЖЕ“.

Но това „можене“ го знаем аз и Краси Божинов :). Нали, Краси? 🙂

Но сега по-сериозно, защото ще говоря за работата на децата по проекта, а тя наистина беше огромна. Получи се един невероятен последен „сезон“ на четиригодишната ни сага :)). Сега ми е трудно да повярвам, че всъщност тези птички вече отлинаха…Но поне мога да се похваля… И ако перифразирам Айнщайн, ще кажа, че те вече са образовани, защото когато забравят всичко, което са учили в училище ще си спомнят това…..

ВЪРХУ КРИЛЕТЕ НА МАЛКИТЕ РАКЕТИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И накрая, понеже може да ви убегне в цялата камара от описания и пр., искам да ви предложа един вариант на анимирано представяне на оригама в PowerPoint. Използвам тъмния цвят при прехода на слайдовете, като го комбинирам с черен фон и подходящи анимации. Така се създава илюзията за прегъване на листа. (Факирска работа! Да му мисли Астор! :))) Изтеглете я, за да я видите в целият й бясък :))). (Препоръчително гледане на Офис 2010)

Как да си направим самолет-оригама

Това беше за днес от мен, в последните часове на 29.юни 2012г. – Петровден!

Лека нощ!

А на тези, които ще ме четат утре: ДОБРО УТРО И СПОКОЕН УИКЕНД!

Advertisements

4 thoughts on “Да се похваля..:))

  1. Ами, това е повече от грамота на МОМН! И аз следя някои руски сайтове и се възхищавам от професионализма на колегите там, ползвам, когато е възможно, техния опит. БРАВО!

  2. Честито! Не е фукня, а е гордост и си струва да се знае от повече хора 🙂 Поздравления за всичко онова, което правите за децата!

  3. Честито, Тони! Радвам се, че те цитират! Време беше! Ти си много талантлива, креативна и пълна с идеи! Продължавай да ги реализираш!

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s