Денят на Земята. Постери


След няколко дни е едно от най-популярните международни събития – Денят на Земята. Денят на Земята се чества всяка година на 22 април и е отбелязван от над половин милиард души. Това го превръща в едно от най-мащабните световни събития. Събитие, което обединява хората около идеята да се създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни политики по целия свят.

За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. България се присъединява към международното отбелязване на този ден през 1990 година.

Идеята на този ден е да си припомним, че ние сме жители на планетата Земя и ако искаме да продължим да бъдем такива, трябва да я уважаваме. В противен случай, може би ще ни застигне съдбата на …. динозаврите. Само че, измирайки те са дали шанс да друг вид да се развива – човешкия. А човеците не само убиват вида бавно и глупаво, но егоистично унищожават всичко около себе си. И ако това продължи… Един ден не само няма да има човешка цивилизация, а най-вероятно няма да има и живот. Едно уникално творение на Вселената – планетата Земя,  ще бъде затрито от егоизма, ината, глупостта, алчността, мързела и неграмотността  на собствените си чада.

Екологичната грамотност и култура се градят в училище. Не пропускайте да отбележите и поговорите за този ден. В нашите ръце е поколението, от което зависи какъв въздух ще дишаме, каква вода ще пием, каква храна ще ядем и по какви друми ще вървим. Нека го научим!

Тази вечер реших да подготвя  два постер за фоайето на училището и класната стая. След това ми дойде вдъхновението 🙂  и направих няколко :). Пускам ги тук в цветен и черно-бял вариант (Формат 60/45 см. Автоматично се разрязват на 6 части с размери А4) и се надявам да спестя нечии усилия :). Ако имате по-добри идеи и искате да направите свои постери или плакати припомням ви публикацията „Няколко лесни начина да си направим постер табло

Бърз преглед и изтегляне:

Денят на Земята. Постери

Изображения http://www.communication4all.co.uk/

Използвани са изображения на Бев Еванс: http://www.communication4all.co.uk/

За изтегляне: Денят на Земята. Постери.

За да използвате материала в публикацията необходимо е да имате инсталиран Adobe Reader

Advertisements

One thought on “Денят на Земята. Постери

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s