Подай ръка


10/11.04.2012 г  – Ваканция. Априлска или Великденска, както искате я наречете. Всъщност това е без значение за над 40 ученици и техните учители от цяла България, които откраднаха от своите почивни дни, за да присъстват на първия панаир на учебни проекти, организиран в гр. Димитровград от Сдружение „Начално образование“ и община Димитровград. Панаирът се превърна в истински празник за малките учениците, благодарение на г-жа Йорданка Първанова – начален учител и член на управителния съвет на Сдружение „Начално образование“, инициатор, кръстник и координатор на това уникално по рода си събитие. Спонсори на събитието бяха община Димитровград, Майкрософт – България, издателство Булвест 2000.

За мен бе огромна чест да бъда гост и полудомакин на този невероятен форум. Емоцията от преживяното  все още не ме е напуснала и моля да ме извините за патоса и пристрастието, с които пиша тези редове. Но когато два дни посрещаш малки творци от всички краища на България, гледаш вълнението и желанието, с което те представят своите творби, изследвания и пътешествия, когато виждаш трепета в очите на учителя, следящ с вълнение представянето на своите деца, не можеш да пишеш равнодушно. А думите… Думите не стигат да опишат видяното, затова Ви предлагам да гледате. Ако имате очи , ще ГО видите; ако имате сърце, ще ГО почувствате; ако сте родител, ще се усмихнете; ако сте учител – ще го преживеете; ако сте ДЕТЕ – ще запеете:

„Колко ли струва това, да подадеш на някой ръка?“

🙂 Инструкция за ползване: 

Щракни върху фотографията, за да разгледаш албума. Преди това си пусни видеото и запей!!!

Албум от събитието

гр. Димитровград, Панаир на учебните проекти "Подай ръка"


В края на този публикация ще спомена още едно име на един голям български учител от гр. Русе – Стефан Стефанов. Преди година г-н Стефанов сподели в БГлог  „Начално образование“  своите впечатления от подобен форум в Русия и така запали първата искрица, която се разгоря в един огромен пламък в града на младостта – Димитровград. Този, който сложи съчките вече го знаем – г-жа Дани Първанова, без чиито огромни усилия това събитие нямаше да бъде факт!

Благодаря ви, български УЧИТЕЛИ!

Пожелавам си този пламък да гори още дълги и дълги години!!!

На всички читатели на този блог, пожелавам слънчев и незабравим Великден!

Подайте си ръка!!!

Шарено яйце с детски ръчички от Бургас

Шарено яйце с детски ръчички от Бургас! Шарен, слънчев и весел Великден!

Advertisements

One thought on “Подай ръка

Благодаря за посещението.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s